Primăria propune desfăşurarea manifestărilor publice în alte locuri decât PMAN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile municipale din Chişinău au elaborat şi propun pentru dezbateri publice o listă a locurilor în care pot fi desfăşurate manifestaţii publice. Lista a apărut ca reacţie la plângerile cetăţenilor legate de multiplele acţiuni organizate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care implică sistarea circulaţiei rutiere în zonă, transmite IPN.

Astfel, maratoanele sportive se propune a fi organizate pe traseul de la podul din Şoseaua Hânceşti până la sensul giratoriu al drumului care duce spre Vama „Leuşeni”. Pentru întrunirile sportive se propune podul de la Telecentru şi terenul Aeroportului vechi al Chişinăului.

Spaţiile propuse pentru desfăşurarea manifestărilor culturale de amploare sunt: Centrul Moldexpo, Parcul „Dendrariu”, Grădina Botanică, Complexul Cultural „Vatra”, strada pietonală „Eugen Doga”, scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” şi PMAN, însă fără sistarea circulaţiei transportului public şi cu instalarea gardului de protecţie pe ambele pârţi ale carosabilului.

Pentru întrunirile de protest se acceptă toate locurile publice solicitate de către organizatori, dar fără blocarea străzilor, iar în cazul marşurilor participanţii se vor deplasa pe o singură bandă a carosabilului.

Pentru organizarea sărbătorilor naţionale rămâne PMAN, circulaţia transportului însă va fi sistată doar în caz de necesitate şi doar în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni şi Puşkin. Este vorba de sărbători ca: Ziua Drapelului de Stat, Ziua Suveranităţii, Ziua Constituţiei, Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii, Ziua Europei, Limba Noastră cea Română, Ziua Independenţei, Ziua Naţională a Vinului, Ziua oraşului Chişinău, sărbătorile de iarnă etc.

Lista a fost întocmită după ce primarul general interimar Nistor Grozavu a solicitat efectuarea unei analize a evenimentelor desfăşurate în acest an în PMAN, care au necesitat sistarea circulaţiei rutiere.

La începutul lunii iunie, IPN a realizat un sondaj de opinie printre consilierii municipali, cu argumente pro şi contra, cu privire la evenimentele organizate în PMAN. În material se menţionează că manifestaţii publice în PMAN trebuie să aibă loc doar atunci când sunt marcate evenimente de importanţă naţională. Alţi intervievaţi au spus că nu poate fi îngrădit dreptul nimănui de a desfăşura acţiuni în principala Piaţă a ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite