Preşedintele Timofti se plânge că legea nu-l apără de cei care-l înjosesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dumitru Goncear
FOTO Dumitru Goncear

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat vineri, 27 octombrie, la ceremonia de acordare a distincţiilor de stat. La finalul evenimentului, preşedintele a avut un discurs în care a atins subiectul electoral, dar şi unele regrete pe care le are.

„Suntem într-o perioadă foarte agitată, grea pentru mulţi cetăţeni din Republica Moldova, dar de rând cu aceste greutăţi noi evidenţiem şi oamenii care fac ceva bine pentru ţară. Suntem într-o perioada de perioadă electorală. Eu ca preşedinte nu am dreptul să mă implic. conform legislaţiei, ca să fiu nepărtinitor cum am fost patru ani şi ceva, aşa voi fi până la urmă”, afirmă preşedintele.

Timofti a declarat că în calitate de preşedinte, dar şi în perioada cât a fost judecător, mereu a respectat legea şi a chemat oamenii să respecte legea. Totodată, preşedintele s-a arătat indignat că pe durata mandatului său ar fi fost supus criticilor neîntemeiate.

„În politică e cu totul altă viaţă. Cel mai obijduitor că sunt atacaţi oameni pe nedrept. Cu regret, am scăpat noi prin activitatea legislativului şi vrând să fim mai democraţi decât în alte părţi, am făcut nişte legi că conducătorii statului rămân neapăraţi în cazuri de jignire, înjosire publică nefondată, dar asta aşa printre altele”, a conchis Nicolae Timofti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite