Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, împlineşte astăzi 65 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Ce de-al patrulea preşedinte al Republicii Moldova, ales de Parlament la 16 martie 2012, a depus jurământul şi a fost învestit în funcţie pe 23 martie.

În momentul alegerii în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Timofti era Preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a fost judecător în Colegiul civil şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie.

Interviu cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti:„Nu e totul pierdut: AIE poate continua!“

Nicolae Timofti s-a născut pe 22 decembrie în anul 1948 în Ciutuleşti, Floreşti. Bunicii săi au fost deportaţi în Siberia în 1940-1949. Anterior, a candidat pentru funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, dar s-a retras din concurs.

Are o experienţă de 36 de ani în sistemul judecătoresc. Şi-a început activitatea în anii 1970, atunci când a fost consultant superior la Ministerul de Justiţie, după care a fost ales judecător în fostul raion Frunze.

image

Secretarul general al aparatului preşedintelui, Ion Păduraru, a postat poze  în care Nicolae Timofti sărbătoreşte alături de soţia, feciorii săi şi alte rude. „Nicu Timofti canta la ziua domnului Preşedinte Nicolae Timofti“, a scris Păduraru pe o reţea de socializare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite