Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, după vizita la Vilnius: „Aşteptările noastre sunt optimiste, ne rămâne să muncim mai departe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenit din vizita de lucru, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, susţine că Lituania susţine Republica Moldova pe calea noastă europeană şi că „putem fi optimişti în privinţa parafării Acordului de Asociere“.

În cadrul vizitei sale la Vilnius, preşedintele Parlamentului a avut întrevederi cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, cu premierul Algirdas Butkevičius, cu alţi oficiali, dar şi cu europarlamentari lituanieni. Pe agenda discuţiilor  au fost: relaţiile moldo-lituaniene, dar şi integrarea europeană a Republicii Moldova în contextul apropierii de Summitul Parteneriatului Estic din noiembrie, care va fi găzduit de Lituania.

„Aşteptările noastre de la Summit sunt bune şi optimiste, ne rămâne să muncim mai departe. Ne bucurăm de sprijinul Lituaniei. Putem fi optimişti în privinţa parafării Acordului de Asociere la Vilnius. Aceasta ne va da posibilitatea să obţinem şi semnarea, şi ulterior ratificarea acestui acord. Totodată, sperăm să obţinem şi libera circulaţie a cetăţenilor moldoveni în Europa“, a declarat Igor Corman.

„Acest Summit este istoric pentru relaţiile dintre UE şi Republica Moldova însă este doar o staţie în calea noastră europeană. Trebuie să ne concentrăm şi mai mult pe reforme: pe reforma justiţiei, a procuraturii generale, pe combaterea corupţiei. Să arătăm că nu facem reforme doar de dragul declaraţiilor, ci pentru că vrem o chimbare“, a mai menţionat preşedintele parlamentului. 

Lituania deţine acum preşedinţia Uniunii Europene. Ultima vizită oficială la Vilnius la nivel de preşedinte al Parlamentului a avut loc în anul 2005.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite