Preşedintele CEC: Am elaborat un plan de acţiuni pentru turul doi ca să lichidăm neajunsurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală a făcut o evaluare a evenimentelor care s-au produs în ziua scrutinului, cu referinţă la organizarea votului în ţară şi peste hotare. Astfel, CEC a stabilit acele momente care nu au fost organizate corespunzător, iar în turul doi vor fi remediate. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, notează IPN.

„Am fost contactaţi şi de liderii diasporei care ne-au indicat ce urmează şi cum urmează să acţionăm în una sau altă situaţie. Am primit aceste sfaturi foarte binevoitor şi am elaborat un plan de acţiuni pentru turul doi ca să lichidăm acele neajunsuri, care sunt evidente şi care pot fi lichidate”, a declarat Dorin Cimil în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Astfel, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, CEC, la necesitate, va redirecţiona scanerele de la o secţie de votare în altă secţie de votare unde numărul de alegători va depăşii 3000 de alegători. Comisia analizează suplinirea urnelor de vot în unele secţii de votare. De asemenea, funcţionarii electorali vor fi instruiţi pentru a efectua termometria şi dezinfectarea alegătorilor în afara secţiilor şi nu în incinta secţiilor de vot. Totodată, CEC va purta discuţii cu Ministerul de Externe pentru a identifica soluţii optime pentru fiecare caz în parte, a precizat Dorin Cimil.

„CEC datorează scuze tuturor pentru acele acţiuni care nu le-a avut în calcul sau nu le-a întreprins şi sperăm că pentru următorul tur vor fi remediate”.

Referitor la sesizările cu privire la coruperea şi transportarea alegătorilor, preşedintele CEC a menţionat că au existat foarte multe plângeri care au fost redirecţionate către IGP şi Procuratura Generală pentru a fi investigate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite