Preşedintele AP a NATO: Sprijinirea Republicii Moldova, a Ucrainei şi a Georgiei înseamnă apărarea întregii Europe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO skupstina.md
FOTO skupstina.md

Preşedintele Adunării Parlamentare (AP) a NATO, Paolo Alli, a declarat în cadrul deschiderii celei de-a 63-a sesiuni anuale a AP NATO că sprijinirea Ucrainei, a Republicii Moldova şi a Georgiei înseamnă apărarea întregii Europe şi a NATO. Totodată, oficialul a subliniat că Rusia în continuare „susţine regiunea separatistă a Transnistriei”.

„La nord de ţărmurile României, în Ucraina, Rusia îşi continuă ocuparea ilegală a Crimeii şi continuă, de asemenea, sprijinul militanţilor armaţi din Donbas care violează acordurile de la Minsk. În Republica Moldova, Rusia susţine regiunea separatistă a Transnistriei şi blochează rezolvarea conflictului. Pe ţărmul celălalt al Mării Negre, încă ocupă o parte din teritoriul Georgiei. Aceste violări evidente ale dreptului internaţional ne preocupă pe toţi şi sunt de neacceptat. Sprijinirea Ucrainei, a Republicii Moldova şi Georgiei înseamnă apărarea întregii Europe şi a NATO, de asemenea”, a menţionat Paolo Alli, citat de Agerpres.ro

Preşedintele AP a NATO a mai precizat că „strategia Rusiei nu se limitează la această regiune” şi a spus că „Moscova încearcă să consolideze prezenţa sa şi influenţa pe care o are de la Nordul îndepărtat până-n Orientul Mijlociu, de la Europa răsăriteană până la Balcanii de Vest şi de acolo până în Asia”.

„Încearcă să pătrundă sferele politice şi de mijloace de comunicare în masă din ţările noastre pentru a influenţa opinia publică. Trebuie să rămânem atenţi şi vigilenţi fără să escaladăm, dar, de asemenea, fără a face compromisuri în ceea ce priveşte interesele şi valorile noastre”, a adăugat reprezentantul NATO.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite