Premierul Pavel Filip vorbeşte despre „un atac mafiot” şi „o anumită bancă”  în cazul exploziei de la casa lui Drăguţanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip a declarat, în contextul discuţiilor despre creşterea nivelului criminalităţii, că în cazul exploziei de la casa guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, sunt toate elementele unui atac mafiot şi ar putea avea legături cu o anumită bancă, fără a oferi şi alte detalii.

Şeful Guvernului s-a referit, în cadrul şedinţei de miercuri, 3 februarie, la nivelul înalt al criminalităţii despre care a discutat cu ministrul de Interne, Alexandru Jizdan. În acest context, prim-ministrul s-a referit şi la deflagraţia care a avut loc la casa guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu, în urma unei grenade aruncate la balcon.

„Cazul cu grenada aruncată la balconul guvernatorului trebuie, de asemenea, tratat cu maximă atenţie şi profesionalism. Privitorul simplu are toate elementele unui atac de tip mafiot şi trebuie să demonstrăm că astfel de acţiuni sunt pedepsite foarte dur. Sper că anchetatorii să demonstreze dacă sunt legături între scopul acestui atac şi anumite activităţi ale BNM din ultima perioadă, în special, în ceea ce priveşte o anumită bancă. Sunt mai multe ipoteze. Important este nu să găsim grenada, dar cine a comandat acest atac”, a declarat Pavel Filip.

Menţionăm că incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni când o grenadă de tip RG-42 a fost aruncată la balconul casei lui Dorin Drăguţanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite