Premierul Moldovei şi ambasadorul român la Chişinău s-au întâlnit pentru a pregăti şedinţa comună de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a avut vineri o întrevedere cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, scopul întâlnirii fiind pregătirea vizitei de lucru pe care Filip o va face în România pe 23 martie, vizită de lucru care va avea ca punct central şedinţa comună a guvernelor român şi moldovean de la Piatra-Neamţ.

”Cei doi oficiali au reiterat subiectele de interes comun care vor fi incluse pe agenda bilaterală, printre care: proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educaţiei, finanţelor, justiţiei şi al afacerilor interne. O atenţie aparte va fi acordată subiectului de interconectare energetică dintre cele două state”, transmite guvernul de la Chişinău.

Pavel Filip a evocat relaţiile bilaterale foarte bune dintre cele două state.  „România ne-a dat o mână de ajutor exact în momentul în care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie. Datorită asistenţei financiare şi a utilizării eficiente a acesteia, am reuşit să deblocăm finanţările externe şi să depăşim criza în care s-a pomenit ţara noastră în anul 2015”, a declarat Pavel Filip.

Acesta l-a informat pe ambasadorul român privind agenda reformelor preconizate de către guvernul Moldovei şi hotărârea acestuia ca acestea să ducă la ireversibilitatea parcursului european al ţării vecine.

„Republica Moldova este o prioritate strategică în politica externă a României şi suntem gata să vă ajutăm în atingerea obiectivului de integrare europeană a ţării”, a spus, la rândul său, ambasadorul Sorin Ioniţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite