Premierul Iurie Leancă l-a felicitat, la telefon, pe noul preşedinte de la Kiev, Petro Poroşenko: „Moldova rămâne un prieten de nădejde al Ucrainei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petro Poroşenko a învins din primul tur la alegerile prezidenţiale din 25 mai din Ucraina, arată datele preliminare. FOTO: Reuters
Petro Poroşenko a învins din primul tur la alegerile prezidenţiale din 25 mai din Ucraina, arată datele preliminare. FOTO: Reuters

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, l-a felicitat pe Petro Poroşenko, într-o discuţie telefonică, cu prilejul rezultatelor preliminare în scrutinul prezidenţial din Ucraina, anunţă un comunicat de presă al Executivului de la Chişinău.

Premierul i-a urat lui Petro Poroşenko succese şi multă forţă în edificarea unei Ucraine moderne şi democratice, suverane şi integre.

Iurie Leancă a mai spus că Republica Moldova rămâne un prieten de nădejde al Ucrainei şi că va coopera strâns cu Kievul pentru apropierea celor două ţări de Uniunea Europeană.

La rândul său, Petro Poroşenko i-a mulţumit lui Iurie Leancă pentru sprijinul ferm din partea Republicii Moldova în situaţia dificilă în care s-a pomenit Ucraina, se spune în comunicatul de presă al Guvernului de la Chişinău.

Petro Poroşenko, miliardarul ucrainean născut într-un oraş din Basarabia istorică ce a aparţinut cândva României, este noul preşedinte al Ucrainei. Acesta a câştigat din primul tur, cu o victorie semnificativă în faţa fostului premier Iulia Timoşenko.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite