Premierul Filip regretă demisia ministrului Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip şi-a exprimat regretul în legătură cu depunerea cererii de demisie de către ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, transmite IPN.

Pavel Filip a spus că Alexandru Tănase este un profesionist şi că a demonstrat că şi într-un timp scurt se pot face multe. „A elaborat un plan, o mică reformă a justiţiei. Aceasta, oricum va fi aplicată, chiar dacă Alexandru Tănase a depus cerere de demisie. Pe de altă parte, eu înţeleg motivul, ca denigrarea să nu se reflecte şi asupra Guvernului”, a adăugat el.

Premierul a mai spus că cererea de demisie va fi examinată şi în cadrul şedinţei Partidului Democrat, care a susţinut candidatura lui Alexandru Tănase pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Ministrul justiţiei şi-a anunţat demisia după ce în presă a apărut o convorbire telefonică cu omul de afaceri Veaceslav Platon din anul 2015, când Alexandru Tănase deţinea funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. În cadrul convorbirii cu Tănase, Platon a spus că Dorin Drăguţanu, fostul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, a participat la furtul miliardului. De asemenea, omul de afaceri spune că nimeni nu caută banii furaţi. După publicarea convorbirii, Alexandru Tănase a declarat că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării convorbirii întrucât discuţia a avut loc cu mai mulţi ani în urmă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite