Premierul Republicii Moldova, despre situaţia din Ucraina: „Ameninţările la adresa Republicii Moldova ne fac mai uniţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenit din SUA, premierul Iurie Leancă a prezentat rezultatele întâlnirilor de peste Ocean. Totodă, oficialul a vorbit şi despre situaţia din Ucraina, anunţând că în curând ar putea întreprinde o vizită la Kiev.

„Este o evoluţie foarte complicată şi periculoasă, care se întâmplă în regiunea noastră. Evoluţiile respective care creează noi probleme, ameninţări directe şi indirecte la adresa Republicii Moldova nu doar politice, dar şi economice cred că ne fac să fim mai uniţi ca niciodată. Ne face să fim mult mai responsabili faţă de perioada pe care o parcurgem“, a declarat Iurie Leancă.

Premierul a făcut şi un apel către societate. „Vreau să fac apel la toate forţele politice şi bineîneţeles la societatea civilă să dăm dovadă de maximă responsabilitate. În rest ne aşteaptă alegeri, la finele anului, şi acolo fiecare jucător politic va putea demonstra că opţiunea lui este cea care merită încrederea cetăţenilor Republicii Moldova“, a menţionat Iurie Leancă.

Iurie Leancă a menţionat că nu exclude că în următoarea perioadă va efectua o vizită la Kiev. Totodată, premierul a vorbit şi despre situaţia din regiunea transnistreană. „Faptul că regiunea transnistreană, unde există autorităţi neconsitutuţionale, reprezintă o sursă de instabilitate asta am ştiut-o şi înainte de apariţia acestor involuţii din Ucraina. Unul dintre obiectivele pe care l-am avut în raport cu administraţia de la Tiraspol este să facem aşa încât să nu existe acţiuni unilaterale care ar duce prin anumite provocări la tensiopnarea situaţiilor“, a mai spus Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite