Politicienii, tot mai taciturni la Chişinău. Se aşteaptă o nouă candidatură pentru fotoliul de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu la semnarea Acordului AIE 3. FOTO: Adevarul
Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu la semnarea Acordului AIE 3. FOTO: Adevarul

Liderii celor trei partide care au format Alianţa pentru Integrare Europeană, PLDM, PD şi PL, au ieşit după o oră de consultări fără a oferi declaraţii pentru presă.

Aceştia au ieşit de la sediul PD în automobile, astfel presa nu a reuşit să le ofere întrebările. Menţionăm că discuţiile se duc pe marginea candidaturii pentru funcţia de prim-ministru şi formarea noului cabinet de miniştri.

Liderii Alianţei nu fac declaraţii cu privire la negocierile duse în secret. Cei trei s-au întâlnit şi vineri, însă după două ore de discuţii nu au oferit nicio informaţie. Contactaţi de Adevărul pentru a explica ce decizie a fost luată cu privire la candidatură, unul dintre negociatori a precizat că liderii AIE 3 vor face declaraţii în prima jumătate a zilei de sâmbătă. Acesta lucru nu s-a întâmplat.

În presă s-a strecurat informaţia că în locul Maiei Sandu, la funcţia de prim-ministru va fi înaintat liberal-democratul Valeriu Streleţ. Asta după ce candidatura Maiei Sandu nu ar fi fost agreată nici de democraţi, nici de liberali, după ce ministrul în exerciţiu al Educaţiei ar fi pus anumite condiţii. Mihai Ghimpu a declarat că Maia Sandu nu trebuie să pună condiţii ci să respecte Acordul AIE 3.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite