PLDM refuză să discute cu spicherul Candu. „Conducerea Parlamentului să nu fie afiliată cu cei care au capturat statul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea parlamentară a PLDM refuză să participe la întrunirea cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, pentru a discuta despre „situaţia dificlă din ţară”. Liberal-democraţii cred că Partidul Democrat din care face parte şi şeful Legislativului se face vinovat de criza politică actuală.

Precizăm că, în această săptămână, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a chemat fracţiunile parlamentare la o „şedinţă de lucru” pentru a identifica modeul în care ar putea fi creată o majoritate parlamentară capabilă să învesteasccă noul guvern de la Chişinău.

„Contextul „situaţiei social-politice dificile din ţară”, care este invocat în invitaţie, constituie o consecinţă directă a demiterii Guvernului AIE 3, care s-a produs prin votul comun al Partidului Democrat cu comuniştii şi socialiştii”, menţionează PLDM într-un comunicat de presă.

Liberal-democraţii salută intenţia de a aborda „subiecte curente de interes major pentru Republica Moldova”, dar precizează că astfel de discuţii se pot produce „doar dacă PD îşi va formula clar poziţia pe marginea principalelor abordări politice formulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova: a) planul de acţiuni pentru scoaterea instituţiilor independente din subordonarea partinică; b) prim-ministru neafiliat politic cu un cabinet de miniştri care să activeze doar în baza prevederilor constituţionale şi legale; c) conducerea parlamentului - neafiliată cu persoane care au creat sistemul statului captiv”.

Amintim că astăzi, în cadrul unui briefing de presă, liderul PD, Marian Lupu, a declarat că optează pentru învestirea unui premier apolitic, după o discuţie cu reprezentaţii tuturor fracţiunilor parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite