PLDM va propune deputaţilor modificarea Constituţiei: Va fi un test

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a anunţat că PLDM va propune săptămâna viitoare parlamentarilor să susţină ideea privind organizarea referendumului pentru alegerea directă de către cetăţeni a preşedintelui statului.

Potrivit mesajului postat pe Facebook, deputatul a afimat că ideea privind revizuirea Constituţiei pentru alegerea directă a şefului statului a fost susţinută de aleşii locali ai PLDM, care s-au întrunit ieri, 6 februarie. „Săptămâna viitoare fracţiunea noastră va înainta propunerea tuturor deputaţilor pentru a adera la ea, inclusiv celor care recent au declarat că sunt gata să voteze organizarea referendumului în această privinţă. Astfel, vor avea posibilitatea să semneze un proiect de lege aşteptat de către 90% dintre cetăţenii Republicii Moldova. Chiar ar fi încă un test pentru aleşii poporului să demonstreze cât de mult s-au distanţat de propriul popor”, a anunţat Chiril Lucinschi.

Menţionăm că Platforma Civică „Dreptate şi Adevăr” a iniţiat colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului în vederea modificării Constituţiei cu scopul ca şeful statului să fie ales direct de cetăţeni şi nu de Parlament. În acest sens, sunt necesare 360.000 de semnături.

Anterior, şeful Legislativului, Andrian Candu, a declarat că deputaţii ar putea aproba, chiar în primele şedinţe de Parlament, decizia de a organiza un referendum privind alegerea directă a şefului statului de către cetăţeni, aceasta fiind una din revendicările protestatarilor. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite