UPDATE PLDM va participa la negocierile privind formarea unui nou Guvern. Reacţia Partidului Democrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional Politici al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a decis că formaţiunea va participa la negocierile şi crearea unei majorităţi parlamentare pentru învestirea unui nou Guvern.

UPDATE: 21:30 Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a comentat, în cadrul unui interviu pentru Moldova.org, decizia conducerii PLDM, afirmând că este una luată ca urmare a presiunii „din teritoriu”. „Ei au fost practic somaţi să adopte această decizie. În plus, există şi acea recomandare foarte clară pe care au transmis-o liderii europeni, ca liberal-democraţii să termine cu jocurile şi să vină la discuţii”, a declarat Lupu pentru sursa citată.

Referitor la condiţiile înaintate de PLDM, Marian Lupu nu se declară surprins, calificându-le drept pretext de a bloca negocierile. „Şi noi am putea să punem condiţii PLDM-ului, în primul rând să-şi ceară scuze de la cetăţenii pe care reprezentanţi ai acestui partid i-au furat, le-au furat banii din depozitele de la BEM, pentru că toate s-au întâmplat în timp ce acest partid deţinea funcţiile de premier şi ministru al Finanţelor. Repet, dacă vrei să blochezi orice discuţie, asta e modalitatea cea mai simplă: pui condiţii. Iar PLDM este singurul partid care pune condiţii”, a mai spus Marian Lupu.

Liderul PD a afirmat că PD-ul este gata să negocieze cu orice partid, dar nu şi cu cele care vin cu condiţii. 

Potrivit IPN, formaţiunea va insista în continuare pe dezideratele anunţate anterior. Liderul formaţiunii, Valeriu Streleţ, a comunicat jurnaliştilor după şedinţa de peste 3 ore a Consiliului Naţional Politic că în cadrul acesteia s-au pronunţat toţi colegii din organizaţiile teritoriale şi colegii deputaţi, iar Consiliul Politic Naţional a adoptat o decizie aproape unanimă.

Organul de conducere al PLDM a decis să delege reprezentaţi care să discute despre crearea unui nou Guvern pentru a păstra ţara pe făgaşul de integrare europeană, să insiste pe adoptarea unei foi de parcurs privind scoaterea din captivitate a instituţiilor statului, pe numirea unui premier apolitic, şi de a asigura caracterul public al discuţiilor şi consultărilor politice. De asemenea, Consiliul a decis asupra unor elemente care vizează activitatea internă de partid, dar pe care nu le-a făcut publice în acest moment.

Mâine, 1 decembrie, PLDM va lansa invitaţiile la discuţii către partidele care şi-au anunţat disponibilitatea de a participa la învestirea Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite