Pavel Filip şi Petro Poroşenko au avut o întrevedere la Bruxelles. Despre ce au discutat oficialii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

În cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Oficialii au discutat subiectele prioritare privind cooperarea bilaterală şi ultimele evoluţii în realizarea obiectivelor de pe agenda moldo-ucraineană.

Prim-ministrul a menţionat că dialogul politic intens dintre state a contribuit la aplicarea cu succes a proiectelor iniţiate, între care, demararea controlului comun moldo-ucrainean în punctul de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan-Pervomaisc”.

 În context, premierul a subliniat necesitatea implementării în continuare a documentelor semnate recent la Chişinău, subliniind, în particular, că Republica Moldova a finalizat procedurile de intrare în vigoare a Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor şi obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Oficialii au reiterat importanţa realizării înţelegerilor convenite la nivel înalt, care ţin de finalizarea procesului de demarcare a frontierei de stat moldo-ucrainene, valorificarea potenţialului de transport, inclusiv prin construcţia podului în preajma localităţilor Soroca şi Iampol şi restabilirea sectorului de cale ferată „Basarabeasca – Berezino”, dar şi pregătirea pentru deschiderea în timpul apropiat a podului dintre localităţile Unguri şi Broniţa. 

De asemenea, Pavel Filip şi Petro Poroşenko s-au referit la activizarea colaborării în vederea definitivării textului Acordului privind funcţionarea Complexului Hidroenergetic Nistrean, precum şi la întreprinderea unor măsuri comune pentru protecţia ecosistemului bazinului râului Nistru.

În acest sens, Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a confirmat angajamentul ferm pentru realizarea tuturor acţiunilor planificate, pledând, totodată, pentru  aprofundarea cooperării comercial-economice şi dezvoltarea parteneriatului strategic în interesul cetăţenilor ambelor ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite