Pavel Filip: Am făcut primul pas în direcţia reabilitării încrederii partenerilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip consideră vizita efectuată săptămâna trecută la Buxelless drept una de succes. Declaraţii în acest sens au fost făcute la „Prime”, transmite IPN.

„În urma acestei vizite se pot desprinde trei concluzii foarte importante. În primul rând, UE continuă sprijinul Republicii Moldova în parcursul european. În al doilea rând, actualul Guvern al Republicii Moldova a fost recunoscut ca un Guvern care într-un timp foarte scurt a reuşit să lichideze restanţe foarte serioase la implementarea Acordului de asociere cu UE. În al treilea rând, am reuşit să facem un prim pas pentru reabilitarea credibilităţii pe care o aveam la partenerii europeni”, a precizat şeful cabinetului de miniştri.

Pavel Filip a comunicat că a început pregătirile pentru vizita la Bruxelles imediat ce a depus jurământul în calitate de premier. „Am avut atunci o discuţie la telefon cu partenerii europeni. Împreună am convenit asupra unei foi de parcurs privind lichidarea restanţelor la implementarea Acordului de asociere. Am reuşit să facem tot ce ne-am propus pentru această perioadă”, a spus premierul.

Pavel Filip a spus că va acorda o atenţie sporită investigării fraudelor bancare, aceasta fiind una din principalele condiţii impuse de către parlamentarii europeni. „În curând va apărea şi cea de a doua parte a investigaţiei Companiei Kroll, care va impune claritate în multe privinţe privind „furtul miliardului”. Este foarte important ca aceşti bani să fie restituiţi. La fel, este important ca toate persoanele implicate să răspundă conform legii. Pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple”, a declarat Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite