Pavel Filip, în dialog cu înalţii consilieri ai UE: „Am toată certitudinea că ne mişcăm în direcţia corectă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Reformele promovate de Guvern şi priorităţile de activitate pentru perioada următoare au fost analizate joi, 2 noiembrie, în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu înalţii consilieri ai Uniunii Europene. La discuţii a participat şi ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de executiv, consilierii UE de nivel înalt s-au referit atât la progresele înregistrate în sectoarele de responsabilitate, cât şi la problemele de soluţionat. Pavel Filip a menţionat că apreciază mult susţinerea şi expertiza acordată de consilierii UE, care este deosebit de importantă în perioada de reformare a Guvernului.

Şeful executivului a precizat că reforma administraţiei centrale se află în etapa finală. În majoritatea ministerelor au fost numiţi secretarii generali de stat, iar concursul pentru funcţiile de secretari de stat va fi finalizat în curând. Pavel Filip a subliniat că reforma Guvernului are ca scop sporirea capacităţilor instituţiilor publice şi eficientizarea activităţii acestora. 

„Am toată certitudinea că ne mişcăm în direcţia corectă. Implementarea Agendei de reforme va continua şi pe parcursul anului viitor, chiar dacă este un an electoral”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a precizat că reformele nu sunt făcute pentru partenerii externi, ci pentru cetăţenii Republicii Moldova. potrivit lui Pavel Filip, reforma sistemului de pensii, realizată la iniţiativa Guvernului, deja dă rezultate. Prim-ministrul a afirmat că este important ca Guvernul să aibă capacitatea de a-şi stabili singur priorităţile şi să asigure o utilizare cât mai eficientă a asistenţei externe.

La rândul său, ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a spus că Uniunea Europeană este deschisă pentru a acorda în continuare Moldovei suport în implementarea Acordului de Asociere şi a reformelor în beneficiul cetăţenilor.

În prezent, 21 de consilieri delegaţi de Uniunea Europeană acordă consultanţă Guvernului în implementarea agendei de reforme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite