Pavel Filip: Cei care critică Guvernul o fac din ură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip a dat asigurări că prima tranşă a asistenţei macrofinanciare din partea UE, în sumă de 30 de milioane de euro, va ajunge la Chişinău la sfârşitul lunii iunie, iar în cel mai pesimist caz sprijinul financiar va fi oferit R. Moldova în luna iulie.

În plus, prim-ministrul a spus că „în luna iulie va veni o misiune de evaluare deja pentru a doua tranşă de împrumut”.

Potrivit lui Filip, „Republica Moldova se descurcă financiar” chiar şi fără asistenţă financiară externă.

„Avem bani suficienţi la buget. Desigur că nu atâţi cât ne-am fi dorit pentru a putea face mai multe investiţii sociale şi publice”, a declarat premierul duminică, 13 mai, la emisiunea „Replica” de la Prime.

Şeful Cabinetului de Miniştri a explicat de ce asistenţa macrofinanciară este atât de importantă pentru Chişinău.

„Pentru noi e principial primirea aistenţei macrofinanciare pentru că va reprezenta un semnal din partea UE de susţinere a orientării europene a R. Moldova şi este o ambiţie a noastră să demonstrăm că aşa cum am reuşit în obţinerea unui program cu FMI, aşa cum am reuşit să deblocăm relaţiile cu BM, aşa vom continua aceste relaţii constructive şi pragmatice cu UE”, a subliniat Filip.

El a comentat şi criticile la care a fost supus Guvernul de către opoziţie pe subiectul asistenţei financiare.

„Fac o greşeală cei care critică necontenit Guvernul. Eu înţeleg că fac acest lucru din ură (...) nu am văzut să aprecieze măcar o singură reformă care a fost efectuată de Guvern, ei devin deja necredibili”, a adăugat premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite