Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip a avut marţi, 30 mai, o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, aflat în vizită la Chişinău în contextul lansării Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2017-2020.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a apreciat interesul cu care Consiliul Europei (CoE) urmăreşte evoluţiile din ţara noastră, menţionând că expertiza oferită de către CoE este utilă şi indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne, de democratizare şi de consolidare a opţiunii europene a Republicii Moldova. 

Pavel Filip a exprimat mulţumiri Consiliului Europei pentru asistenţa acordată şi a spus că ţara noastră contează pe menţinerea acesteia în anii următori. 

„Republica Moldova va sprijini activităţile planificate de comun acord în vederea atingerii obiectivului de consolidare a cooperării între Republica Moldova şi CoE în diverse domenii şi în special, a creşterii calităţii vieţii cetăţenilor”, a menţionat Filip.

Premierul s-a referit şi la agenda de reforme promovată de Guvern, între care reforma sistemului de pensii, a administraţiei publice centrale, a justiţiei. 

„Obiectivul principal al Guvernului este să oferim bunăstare cetăţenilor. Pentru aceasta trebuie să asigurăm condiţii atractive pentru agenţii economici şi să garantăm supremaţia legii. Misiunea Guvernului este să aprobe proiecte de lege şi hotărâri calitative şi apoi să asigure buna implementare a acestora”, a subliniat Pavel Filip. 

La rândul său, Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a spus că organizaţia pe care o reprezintă încurajează eforturile Guvernului în promovarea reformelor, în special în ce priveşte consolidarea statului de drept, în domeniul justiţiei, combaterii corupţiei, consolidării libertăţii presei şi a măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite