Patriarhul Kiril laudă perioada sovietică. „Chiar dacă erau răi, trebuie să recunoaştem realizările liderilor sovietici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Rusiei, Kiril, a declarat că obţinerea victoriei de către armata sovietică în al Doilea Război Mondial reprezintă o realizare incontestabilă, iar fără perioada sovietică în care s-a reuşit dezvoltarea industriei, ştiinţei, puterii defensive a ţării nu ar fi existat Federaţia Rusă, „acest stat modernizat de acum”.

Potrivit gazeta.ru, Patriarhul Kiril a declarat, în cadrul unui eveniment dedicat istoriei Rusiei, că realizările liderilor de atunci care au iniţiat modernizarea ţării nu trebuie contestate, chiar dacă acei lideri au făcut lucruri rele. „Acolo unde a fost voinţă, putere, intelect, angajament politic, trebuie să zicem: da, într-adevăr este vorba despre realizări incontestabile, cum este în cazul victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial”, a menţionat Patriarhul Rusiei.

Liderul bisericii ruse a mai spus că nu ar mai fi fost Rusia statul modern de astăzi dacă nu era perioada sovietică în care „ruşii nu numai prelucrau pământul, dar creau şi dezvoltau industria, ştiinţa, forţa defensivă a ţării”.

Menţionăm că perioada sovietică este cunoscută şi prin valul de represalii împotriva religiei creştine şi în care au fost distruse majoritatea bisericilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite