PAS: Pericol pentru Republica Moldova nu sunt cei care cred în idealul Unirii, dar guvernarea coruptă Plahotniuc - Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de către Maia Sandu, consideră că refuzul autorităţilor de frontieră de a permite accesul unor cetăţeni români în Republica Moldova care participă la un marş cu ocazia Centenarului pe motiv „că nu ar avea argumente întemeiate să o facă” este unul abuziv şi vine în contradicţie cu angajamentele pe care Moldova le-a luat în Acordul de Asociere cu UE.

„Acest gest neprietenesc pune în pericol regimul liberalizat de vize de care beneficiază cetăţenii Republicii Moldova şi riscă să adâncească izolarea internaţională în care ne-a adus regimul Plahotniuc-Dodon”, se spune într-un comunicat de presă emis de PAS.

Potrivit documentului, „pericol pentru statul Republica Moldova nu sunt cei care cred în idealul Unirii sau al eurointegrării, dar o guvernare coruptă şi iresponsabilă, care doreşte izolarea ţării de lumea civilizată”.

Amintim că ceci de cetăţeni români şi moldoveni sunt blocaţi în aceste clipe la frontiera moldo-română. Autorităţile de la Chişinău le-au interzis participanţilor la „Marşul Centenarului” intrarea în Moldova. Cu toate acestea, manifestanţii anunţă că nu vor părăsi zona de frontieră, după ce au mers pe jos de la Alba Iulia timp de o lună, până nu li se va permite accesul în ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite