Partidul lui Valeriu Munteanu participă la alegerile anticipate din 11 iulie alături de AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Munteanu, lider USB
Valeriu Munteanu, lider USB

Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia, condus de Valeriu Munteanu, va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie alături de Alianţa pentru Unirea Românilor – partid politic înregistrat şi la Chişinău. Valeriu Munteanu se arată convins că AUR va fi acea forţă politică în Moldova care va fi biruitoare şi va ajuta la catalizarea proceselor unioniste din Moldova, transmite IPN.

Valeriu Munteanu a făcut apel către celelalte forţe unioniste să înţeleagă momentul istoric şi să procedeze la fel – să vină alături de AUR.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Valeriu Munteanu a declarat că, spre regret, în Republica Moldova nu s-a reuşit articularea şi catalizarea unei forţe politice unioniste suficiente, astfel încât românii basarabeni să fie reprezentaţi în Parlamentul de la Chişinău. 

„Noi, la Uniunea Salvaţi Basarabia, un partid unionist din Republica Moldova, ne-am frământat în interiorul formaţiunii, dar şi împreună cu colegii de la Mişcarea politică Unirea, care ar fi soluţia cea mai corectă, cea mai simplă şi cea mai tranşantă pentru unionişti. Astfel să oferim cetăţenilor Republicii Moldova care vor să voteze în aceste alegeri pentru unirea Basarabiei cu România, pentru aderarea directă la NATO şi UE, nu prin visuri chinuitoare, să le oferim o forţă politică puternică, pan-românească, o forţă care ar ajunge în Parlament cu un grup parlamentar puternic”, a spus Valeriu Munteanu.

„Dezideratele statutare şi programatice ale Uniunii Salvaţi Basarabia, adoptate la congresul din iulie 2019 – naţiunea, libertatea, familia şi credinţa – coincid întocmai cu cei patru piloni fundamentali ai AUR – naţiunea, libertatea, familia şi credinţa, care sunt de fapt haine ale naţiunii noastre române. Sunt acei piloni care au ajutat basarabenii noştri să reziste în perioada ocupaţiei ţariste ruseşti, dar şi în perioada ocupaţiei sovietice”, a mai spus politicianul.

Prezent la conferinţă, preşedintele AUR din Republica Moldova, Vlad Bileţchi, a spus că USB şi-a asumat o decizie curajoasă. Or, în Republica Moldova sunt mai multe formaţiuni politice şi cel mai tragic lucru e că unioniştii sunt deocamdată împrăştiaţi şi dezbinaţi în foarte multe partide. Potrivit lui, această dezbinare este cauza absenţei unioniştilor în Parlamentul din Republica Moldova, iar acest fapt împinge clasa politică spre alianţe nefireşti, care aduc la putere hoţi. Vlad Bileţchi a mai spus că decizia de a participa în comun la alegeri este curajoasă.

Daniel-Gheorghe Rusu, viceliderul AUR, parlamentar în România, spune că, ori de câte ori vine în Basarabia, pe aceste meleaguri româneşti, găseşte aceiaşi oameni sinceri, frumoşi, dar de cele mai multe ori trişti. „Trişti, la fel ca şi în România, pentru batjocura pe care trebuie să o suporte de 30 de ani încoace, de la o clasă politică care pare că nu se mai satură să mintă, să fure, să înşele, să ademenească poporul şi nu în ultimul rând să îndrăznească, o dată la patru ani, să cerşească din nou voturile alegătorilor”, afirmă Daniel-Gheorghe Rusu. Acesta s-a adresat alegătorilor din Republica Moldova, îndemnându-i să facă o alegere corectă. „Dragilor, românii nu sunt dispersaţi, românii sunt uniţi, românii vor vota AUR pe 11 iulie. Iar voi cei care doar doriţi doar liste şi nume pe liste veţi rămâne nişte generali simpli, nişte lupi singuratici, care veţi umbla dintr-o parte în alta, pentru că asta aţi învăţat să faceţi. Românii se vor trezi, aşa cum s-au trezit dincolo de Prut şi vor da dovadă încă o dată că istoria nu iartă minciuna”, a mai spus Daniel Gheorghe Rusu.

Ciprian Ciubuc, deputat basarabean în Parlamentul României, a declarat că AUR este un partid unionist, care s-a fondat pentru a uni toţi românii din toate teritoriile istorice ale României Mari, iar unul dintre obiective este unirea cu Republica Moldova. „Există un singur partid AUR în tot spaţiul românesc, de la Timişoara până la Tiraspol, chiar dacă juridic avem AUR înregistrat în România şi AUR înregistrat în Republice Moldova, avem aceeaşi doctrină conservatoare. Suntem un partid dreapta, pro-european şi avem ca valori familia, credinţa, naţiunea română şi libertatea – valori pe care le-am învăţat de la strămoşii noştri”, a precizat Ciprian Ciubuc.

Începând cu vineri, 14 mai, candidaţii la funcţia de deputat pot depune actele la CEC. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite