CEC a înregistrat Blocul Electoral al Socialiştilor şi Comuniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin şi Igor Dodon după semnarea acordului privind formarea blocului electoral între PCRM şi PSRM
Vladimir Voronin şi Igor Dodon după semnarea acordului privind formarea blocului electoral între PCRM şi PSRM

Blocului Electoral al Socialiştilor şi Comuniştilor, format din Partidul Socialiştilor şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) astăzi, 13 mai, în vederea participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite IPN.

Raportorul proiectului, Andrei Volentir, membru CEC, a precizat că cererea în vederea înregistrării blocului a fost depusă în data de 12 mai şi corespunde prevederilor Codului Electoral.

Comitetul politic al blocului electoral va aproba lista de candidaţi pentru funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, va desemna reprezentanţii şi observatorii în organele electorale, precum şi persoanele de încredere. Va decide asupra modului de gestionare a contului bancar cu menţiunea „Fond electoral” al blocului, va aproba şi, după caz, va modifica strategia electorală a blocului electoral şi va îndeplini şi alte atribuţii ce se impun unui concurent electoral.

Simbolul blocului pentru imprimarea în buletinul de vot reprezintă o stea cu cinci raze, egale după unghi, unul din vârfuri este îndreptat în sus, sub un unghi de 90 de grade faţă de linia orizontală. În mijlocul stelei este amplasată secera şi ciocanul.

Începând cu data de 14 mai, CEC va recepţiona documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite