Parlamentul de la Chişinău se întruneşte pe 27 septembrie în prima şedinţă din această sesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlament foto socialistii.md

Prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă urmează să aibă loc joi, 27 septembrie. După şedinţa Biroului Permanent, preşedintele legislativului, Andrian Candu, a declarat că în şedinţa de joi va fi aprobată componenţa nominală a grupului din partea Republicii Moldova în Adunarea parlamentară Moldova, Georgia şi Ucraina, care urmează să se întrunească săptămâna viitoare la Tbilisi în prima şedinţă, transmite IPN.

Şeful Legislativului a mai spus că la şedinţa Biroului au fost discutate proiectele de legi incluse pe lista de priorităţi. Acestea ţin de domeniul protecţiei sociale, medicină, educaţie, dar şi mediul de afaceri, sectorul financiar bancar.

Potrivit lui Andrian Candu, este vorba despre proiecte agreate cu partenerii de dezvoltare, implicit proiecte ce se regăsesc printre condiţionalităţile înaintate de către Uniunea Europeană pentru acordarea asistenţei macrofinanciare.

De asemenea, s-a propus organizarea în Parlament, în cel mai apropiat timp, a Zilei Opoziţiei, când pe ordinea de zi vor fi incluse doar proiectele propuse de deputaţii din opoziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite