Opinii împărţite privind candidatura lui Eugen Sturza la şefia Ministerului Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ppe.md
FOTO ppe.md

Candidatul la funcţia de ministru al Apărării, Eugen Sturza, înaintat de coaliţia de guvernare, nu are nimic în comun cu apărarea. Totodată, el nu ar fi candidatul Partidului Popular European aşa cum s-ar dori să se creadă, dar este foarte apropiat de Partidul Democrat. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Deputatul neafiliat Lilian Carp consideră că această candidatură vine să legifereze alianţa care există actualmente în Parlament între Partidul Democrat şi Partidul Popular European. „Dacă până acum se arăta că este doar un satelit care nu-şi pune prea multe preferinţe politice, astăzi noi vedem că acest satelit îşi înaintează anumite pretenţii în ceea ce priveşte guvernarea”, menţionează Lilian Carp.

Deputatul socialist Bogdan Ţîrdea susţine că acest candidat a fost consilierul fostului premier Vlad Filat în momentul în care se produceau atacuri raider, a fost şef de cabinet al fostului prim-ministru Iurie Leancă când s-a furat miliardul, a fost unul dintre membrii marcanţi ai organizaţiei de tineret a PDM , tatăl lui a fost lider democrat la Nisporeni. 

„Acest candidat nu este candidatul PPEM-ului aşa cum s-ar dori să se creadă. El este foarte apropiat de Partidul Democrat”, spune Bogdan Ţîrdea.

Alexandru Cimbriciuc, fost viceministru al Apărării, se întreabă dacă Eugen Sturza a conştientizat ce înseamnă funcţia de ministru al apărării? Acesta susţine că Eugen Sturza va avea nevoie de viceminiştri şi un secretar de stat foarte buni pentru a nu se comite greşeli. 

„Poate şi cineva l-a numit în funcţia respectivă ţinând cont de nepricepere, de statutul de om „nemilitar” ca să accepte să devină ministru al unei instituţii şi pentru a o nu putea dirija, care cred că ar fi o greşeală enormă”, afirmă Alexandru Cimbriciuc.

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, consideră că Eugen Sturza nu are nimic cu Armata Naţională şi capacităţile manageriale ale lui sunt foarte modeste.

Liderul Partidului Democrat  Vlad Plahotniuc a anunţat marţi, 12 septembrie, candidatura coaliţiei de guvernământ la funcţia de ministru al apărării: Eugen Sturza, vicepreşedinte al Partidului Popular European din Moldova, fost şef al cabinetului lui Iurie Leancă pe vremea când acesta era premier.

Igor Dodon a declarat că nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza, pe motiv că se aşteaptă ca Armata Naţională să fie condusă de o persoană profesionistă, care cunoaşte specificul managementului militar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite