Octavian Armaşu: Raportul Kroll 2 nu se află la Banca Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Armasu

Guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, susţine că raportul Kroll 2, care se referă la investigarea fraudei bancare, a fost ridicat de la BNM imediat după ce a fost prezentat de compania Kroll, iar Banca Naţională nu deţine acest raport, transmite IPN.

Octavian Armaşu a afirmat că din creditul de urgenţă acordat Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank, până la ora actuală s-au achitat peste 2 miliarde de lei care vin atât din lichidarea activelor băncilor, cât şi din vânzarea activele unor persoane condamnate.

Guvernatorul BNM spune că Republica Moldova are acum un cu totul alt sistem bancar decât acum cinci ani. 

„Noi avem bănci bine capitalizate. Bănci, în marea lor majoritate, cu investitori transparenţi. Noi avem 90% din acţiunile băncilor deţinute de investitori europeni, avem un cadru normativ absolut nou”, a declarat Octavian Armaşu la emisiunea „Moldova în direct” de la Moldova 1.

Potrivit lui, BNM supraveghează băncile comerciale, iar acestea din urmă sunt în mâini bune.

Amintim că Banca Naţională a Moldovei (BNM) a anunţat încă în mai 2018 că urmare vizitei reprezentanţilor Kroll în Republica Moldova a primit în mod oficial toate documentele de investigaţie ale consorţiului internaţional Kroll şi Steptoe & Johnson, care au fost transmise Procuraturii Anticorupţie.

Pe 29 martie 2019, un grup de deputaţi din partea fracţiunii parlamentare PAS a înaintat un demers către Banca Naţională, cerând să fie publicat raportul Kroll-2. „Publicarea raportului Kroll-2 trebuie să fie şi în interesul politicienilor de la guvernare”, a scris pe o reţea de socializare, deputatul Dumitru Alaiba.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite