Oazu Nantoi, despre împrumutul de 200 milioane de euro din Rusia: Este o afacere murdară pentru cumpărarea alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 200 de milioane de euro care ar urma să ajungă în R. Moldova în urma acordului de împrumut din Federaţia Rusă şi Republica Moldova reprezintă resurse financiare electorale. Declaraţiile au fost făcute de către deputatul PAS Oazu Nantoi, notează IPN.

„Se face în realitate campanie electorală şi deja aţi menţionat că condiţiile acestui acord capcană au fost negociate de către Igor Dodon şi cineva de la Moscova. Colegul Sergiu Litvinenco a remarcat că în Federaţia Rusă au fost încălcate procedurile de semnare a acestui acord. În opinia mea, acest acord este o afacere murdară care trebuie să ofere bani lui Igor Dodon pentru cumpărarea celor mai nenorociţi dintre noi în campania electorală, să-i asigure „otkaturi” mustoase celor de la Kremlin, dar şi mai grav este acel blestemat articol 7.2 care este absolut obscur şi m-am gândit că acest articol poate să-i permită Rusiei, atunci când Dodon va pierde, să ne impună nişte datorii atât de astronomice încât să ne distrugă”, a declarat Oazu Nanoi în platoul emisiunii „Ora Expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Declaraţiile deputatului PAS au fost susţinute şi de către comentatorul politic Victor Ciobanu. „Acest acord de împrumut cu siguranţă că a fost unul electoral, despre acest lucru ne-a vorbit Igor Dodon în repetate rânduri. Dacă e să ne amintim, a promis întâi că va face drumuri, reieşind din campania electorală s-a prefigurat acest acord de împrumut. Ne amintim că a fost iniţial de 500 de milioane, apoi 300, apoi 200. Iată că acuma deja Dodon preferă să ne sperie că dacă nu vine acest împrumut de la ruşi atunci nu se vor plăti începând din luna mai pensiile şi salariile, or, acest acord nu prevedea aceste lucruri din start”, a menţionat expertul.

https://www.ipn.md/ro/este-o-afacere-murdara-pentru-cumpararea-alegatorilor-in-campania-electorala-opi-7965_1073150.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite