Preşedintele Nicolae Timofti a convocat Consiliul Suprem de Securitate în cazul situaţiei din Ucraina şi ameninţările pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Nicolae Timofti. FOTO Adevărul
Preşedintele Nicolae Timofti. FOTO Adevărul

Dacă Republica Moldova îşi va schimba vectorul extern, mai mulţi oameni vor fi nemulţumiţi, cum s-a întâmplat în Ucraina, după ce au fost stopate procedurile de asociere cu UE, a declarat Nicolae Timofti la Publika TV. Şeful statului a menţionat că este foarte probabil să se încerce a stopa parcursul european al Moldovei, iar pentru a discuta despre aceasta a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, astăzi, la ora 15.00.

„Aş spune că populaţia din Ucraina a fost direcţionată spre semnarea Acordului de Asociere cu UE, dar ceea ce s-a întâmplat a fost o reacţie a oamenilor care au aşteptat această acţiune. Sunt sigur că vor fi mulţi nemulţumiţi dacă ceva se întâmplă şi schimbăm vectorul de dezvoltare externă. Eu sunt pro-european convins. Acum nu se pune întrebarea să ieşim din CSI, acum noi trebuie să demonstrăm că suntem pregătiţi să intrăm în UE”, a subliniat şeful statului, citat de IPN.

Nicolae Timofti s-a referit la referendumurile desfăşurate la 2 februarie în Găgăuzia şi a spus că liderii de la Comrat au îndeplinit o comandă politică din afară. „Ei trebuie să-şi dea seama că niciodată minoritatea nu a avut dreptul să conducă majoritatea. Părerea mea e că populaţia din această zonă a fost indusă în eroare. Noi promovăm integrarea în UE nu pentru un anumit grup de oameni, ci pentru toată populaţia”, a declarat preşedintele.

Şeful statului nu exclude că pentru stoparea parcursului european la Moldovei răufăcătorii vor folosi şi situaţia din regiunea transnistreană. „Eu unde am avut posibilitatea am spus mereu că este o problemă în Republica Moldova şi potrivit Constituţiei nu putem accepta aflarea pe teritoriul nostru a armatei străine”, a accentuat Nicolae Timofti, relevă IPN.

Astăzi, după-amiază, este convocată şedinţa Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta despre acţiunile ce urmează a fi întreprinse pentru a asigura securitatea cetăţenilor. „Nu se exclude că sunt astfel de intenţii de a stopa parcursul european al Moldovei, precum a fost în Ucraina. Îndemn cetăţenii să nu se lase induşi în eroare. Noi muncim pentru toţi cetăţenii, indiferent de etnie şi limbă vorbită”, a remarcat şeful statului.

Referindu-se la alegerile care urmează să aibă loc la sfârşitul anului curent, Nicolae Timofti este convins că cetăţenii înţeleg că altă alegere decât cea pro-europeană va fi în defavoarea lor, deja depinde de posibilităţile şi forţa de convingere a fiecărui partid, dar este sigur că vor predomina voturile cetăţenilor care pledează pentru parcursul european.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite