Niciun basarabean nu a ajuns în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele preliminare şi simulările bazate pe rezultatele exit-pollurilor din România arată că niciun basarabean de pe listele partidelor româneşti la scrutinul europarlamentar din 25 mai nu a devenit deputat.

Alianţa PSD - UNPR - PC ar obţine 16 mandate în Parlamentul European, PNL - 6, PDL - 4, UDMR - 3, PMP - 2, unul revenindu-i independentului Mircea Diaconu, conform unei simulări Mediafax bazate pe rezultatele exit-poll-ului CURS - Avangarde difuzat duminică seară de TVR. 

Pe lista PSD pe locul 31, departe de poziţia 16 ce asigură fotoliul de europarlamentar, a candidat Veaceslav Şaramet, medic rezident la Craiova şi coordonator al organizaţiei de tineret al PSD din Republica Moldova.

Deputata Ana Guţu, co-preşedinte al Partidului Liberal-Reformator de la Chişinău s-a aflat pe locul 19 pe lista liberalilor din România şi, potrivit rezultatelor, nu a ajuns eurodeputat.

Mişcarea Populară care l-a avut pe liste pe fostul deţinut politic de la Tiraspol Alexandru Leşco, a obţinut doar două sau trei mandate. Leşco a fost însă pe locul opt în liste.

Partidul Verde a avut în lista sa doi basarabeni, dar nu a acumulat un număr suficient de voturi pentru un mandat de europarlamentar.

Număr-record de basarabeni pe listele partidelor româneşti. Cum încearcă politicienii de la Bucureşti să câştige voturile din Republica Moldova

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite