Negocierile de semnare a unui nou acord au demarat astăzi. "Începutul a fost bun", spun deputaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După prima întâlnire între reprezentanţii PLDM, PD şi grupul de reformatori, deputaţii spun că începutul a fost bun şi negocierile trebuie să continuie în ritm rapid.

Vicepreşedintele liberal-democraţilor Liliana Palihovici a declarat că astăzi s-a creat atmosfera necesară pentru o comunicare eficientă, iar negociatorii au discutat  subiecte de ordin general. „Mâine urmează următoarea întrunire, când se vor discuta pas cu pas prevederile acordului şi fiecare parte va veni cu propunerile de modificare”, a spus Palihovici.

Liberalul reformator Ion Hadârcă s-a arătat la fel de optimist şi crede că acordul ar putea fi semnat la sfârşitul săptămânii.

„Proiectul de acord se conturează deja în mod real. Dacă ne mişcăm în acelaşi ritm, mâine vom discuta concret cum se va contitui proiectul acordului. Avem un rând de sugestii pe unele domenii. Dacă se acceptă, vom susţine acordul în mod necondiţionat. Nu este exclus să încheiem discuţiile la sfârşitul săptămânii”, a comentat Ion Hadârcă. Acesta a precizat că participă la negocieri în calitate de preşedinte al fracţiunii liberale, precum este stabilit în mod oficial.

Democratul Valeriu Lazăr s-a arătat un pic mai critic referitor la prevederile noului acord, întrucât au apărut prevederi noi, care trebuiesc discutat pe îndelete.

„Ca atare, nu trebuia să se vină cu un proiect nou, ci să luăm ca bază proiectul vechi, care era unul destul de bun. Or, era mult mai bine dacă apariţia acestui acord era precedată de discuţii, întrucât acum au apărut elemente noi, care undeva slăbesc mecanismele de funcţionare ale guvernării. Fiecare a mers să-şi îndeplinească tema pentru acasă ca mâine să purcedem la discuţii. Nu condiţionări, dar discuţii”, a comentat Lazăr.

Toţi trei au spus într-un gând că există premise clare de formare a unei majorităţi parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite