NATO se bazează pe România: „Vedem o Rusie tot mai agresivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jens Stoltenberg a dat asigurări că România se poate baza pe NATO FOTO: Adevărul
Jens Stoltenberg a dat asigurări că România se poate baza pe NATO FOTO: Adevărul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că Alianţa se bazează pe România, care, la rândul său, se poate baza pe NATO şi că este nevoie de o solidaritate puternică, în condiţiile în care Rusia este „tot mai agresivă”, transmite mediafax.ro.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit, ieri, la Palatul Cotroceni cu preşedintele român, Klaus Iohannis, după care oficialii au susţinut o conferinţă de presă. „România este un aliat foarte hotărât, NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe NATO. Sunteţi gazda unei părţi importante a sistemului de apărare antirachetă al NATO. Apreciem angajamentul continuu, contribuiţi la sustinerea partenerilor şi la securitatea la Marea Neagră”, a subliniat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor.  

El a mai spus că în România au fost luate ”decizii dificile care au redus deficitul şi au permis cresterea economică, permiţând creşterea cheltuielilor pentru apărare”.

Jens Stoltenberg a mai arătat că „este nevoie de un NATO puternic şi de o solidaritate puternică”.

„Vedem o Rusie tot mai agresivă, care încearcă sa schimbe cu forţa graniţele. Vedem creşterea extremismului şi provocări care nu cunosc graniţe, cum ar fi atacurile cibernetice şi restricţiile de energie”, a mai spus oficialul NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a efectuat o vizită oficială în România, iar în cursul dimineţii a fost primit la MApN de către ministrul Apărării, Mircea Duşă. Ulterior, Jens Stoltenberg s-a întâlnit la Guvern cu premierul interimar Gabriel Oprea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite