Moscova critică iniţiativa Chişinăului ca în cadrul ONU să fie discutată retragerea trupelor ruse din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasilii Nebenzia, a criticat decizia Chişinăului de a se adresa către ONU pentru demararea discuţiilor, în cadrul celei mai apropiate Adunări Generale, privind necesitatea retragerii trupelor ruse din stânga Nistrului. În opinia oficialului rus, această iniţiativă nu va contribui la soluţionarea paşnică a conflictului în formatul „5+2”.

Diplomatul rus a declarat că Adunarea Generală a ONU nu este o platformă potrivită pentru asemenea discuţii, calificând gestul Chişinăului ca fiind unul „spontan şi neprietenesc”. Oficialul rus a mai subliniat că Rusia nu a fost informată despre această intenţie a Republicii Moldova.

„Asta nu va contribui la soluţionarea paşnică a conflictului, care a fost demult confirmat în formatul „5+2”. Noi le vom spune deschis colegilor noştri moldoveni despre acest lucru”, a menţionat Nebenzia pentru TASS.

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU a mai precizat că această situaţie evidenţiază neînţelegerile dintre preşedintele Igor Dodon şi guvernarea proeuropeană de la Chişinău.

Amintim că Chişinăul s-a adresat către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) să demareze discuţii, în cadrul celei mai apropiate Adunări Generale, privind necesitatea retragerii trupelor Federaţiei Ruse din stânga Nistrului.

Moldova solicită ca această chestiune să fie introdusă pe ordinea de zi a celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU.

De cealaltă parte, Igor Dodon afirmă că evacuarea trupelor Federaţiei Ruse va fi posibilă doar după soluţionarea politică a conflictului îmgheţat de pe Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite