Ministrul de Externe al României: „Republica Moldova are nevoie de o elită nouă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe. FOTO Arhivă
Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe. FOTO Arhivă

Declaraţia ministrului Afacerilor Externe,Titus Corlăţean, a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu un grup de tineri din cadrul Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România, aflaţi la studii peste Prut.

„România susţine toate proiectele care pot contribui la dezvoltarea societăţii, la consolidarea democraţiei şi a statului de drept, la asigurarea liberei circulaţii în spaţiul UE şi la creşterea bunăstării, în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova“, a accentuat şeful diplomaţiei române în cadrul discuţiei cu tinerii din Republica Moldova.

Ministrul Titus Corlăţean a menţionat că evoluţiile din ultimele luni de la Chişinău pun forţele politice proeuropene în faţa unor decizii importante pentru cursul viitor al relaţiei Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. „Păstrăm convingerea că aceste forţe vor găsi calea reconcilierii şi îşi vor asuma responsabilităţile ce le revin”, a subliniat ministrul.

Totodată, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe al României, ministrul Titus Corlăţean a menţionat că tânăra generaţie şi viitoarea elită au un rol important în transformarea democratică a statului şi susţinerea aspiraţiilor de libertate, prosperitate şi progres. „Republica Moldova are, în mod firesc, nevoie de o elită nouă. Voi, cei care beneficiaţi de burse de studiu în România şi alte ţări europene, trebuie să fiţi parte a ei“, a mai spus ministrul de Externe. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite