Ministrul bulgar al Apărării spune că Republica Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sputnik.md
FOTO Sputnik.md

„Dacă căutăm logica, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei”, a declarat ministrul bulgar al Apărării, Dragomir Zakov, transmite publicaţia bulgară DNEVNIK, citată de Rador.

Motivul comentariului său a fost legat de speculaţiile despre care va fi următoarea ţintă a preşedintelui rus, Vladimir Putin, dacă acţiunile militare în Ucraina se vor finaliza cu succes, scrie G4media.ro.

El a precizat că în momentul de faţă armata bulgară asigură securitatea ţării, dar în cazul unei escaladări serioase a tensiunilor se poate solicita ajutor. Un astfel de ajutor ar putea fi asigurat în câteva zile. Zakov a subliniat că numai la cererea Bulgariei pot veni în ţară forţe NATO suplimentare.

Potrivit spuselor sale, încă nu există o decizie concretă de a ajuta Ucraina cu arme. El a precizat că Bulgaria are nevoie de muniţie şi arme, dar are cerinţe specifice în ceea ce priveşte tipurile şi cantitatea acestora. Zakov a comentat şi evoluţia de până acum a războiului. „Putin s-a surprins pe sine cu ceea ce a făcut. Se aştepta la o victorie rapidă, iar conducerea ucraineană să părăsească rapid ţara. Se aştepta şi la o scindare a NATO şi a UE. El este deja în afara oricăror scenarii pe care le-a avut în vedere”, a spus ministrul bulgar al apărării.

Amintim că preşedintele Maia Sandu a dat asigurări că nu există un pericol militar la adresa securităţii Republicii Moldova. Şefa statului a comunicat că Moldova nu va fi implicată în conflictul din Ucraina şi nu va sprijini sancţiunile împotriva Rusiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite