Miniştrii şi şefii de instituţii se vor întâlni cu cetăţenii în fiecare a treia zi de vineri din lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Guvernul a modificat mecanismul de desfăşurare a audienţei cetăţenilor în teritoriu şi întâlnirilor acestora cu membri Guvernului şi funcţionarii publici din cadrul ministerelor. Modificările vin să consolideze relaţiile dintre autorităţile administraţiei publice centrale şi cetăţeni.

Conform noilor prevederi, a treia zi de vineri a fiecărei luni este zi de audienţă şi întâlniri în teritoriu. Orarul acestora va fi aprobat lunar de către prim-ministru, în baza propunerilor membrilor Guvernului. Totodată, vor fi prezentate rezultatele tuturor audienţelor şi întâlnirilor desfăşurate.

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu vor putea participa la organizarea şi desfăşurarea audienţei şi întâlnirilor cu cetăţenii, până acum această responsabilitate revenea exclusiv autorităţilor publice locale.

Noul mecanism de organizare şi desfăşurare a audienţelor şi întâlnirilor în teritoriu a membrilor Guvernului a fost elaborat în contextul modificării cadrului normativ care vizează excluderea funcţiei de viceministru şi instituirii funcţiilor de secretar general de stat şi secretar de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite