Mihai Ghimpu: Judecătorii, procurorii, deputaţii, miniştrii, toţi tremură în faţa lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Mihai Ghimpu, i-a luat din nou apărarea primarului Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu. Liberalul susţine că dosarul penal deschis pe numele edilului pentru trafic de influenţă este unul politic, sugerând că în spatele acestor acţiuni ar sta preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

„Toată lumea la noi, unii cetăţeni, procurori, judecători, deputaţi, miniştri, tremură în faţa lui Plahotniuc. Acum toţi care mă văd fug, la telefon nu răspund, iată încă o dovadă că e dosar politic. Stimaţi judecători şi procurori, dacă aşa vom permite unui domn să ne conducă, mâine o să fiţi voi arestaţi. Vedeţi că-i bate pe cei de aproape. Noi l-am salvat în ianuarie 2016, când vroia lumea să-l mănânce. Iată mulţumirea pentru faptul că noi am mers prin foc şi pară pentru a nu ne întoarce către Rusia”, a declarat Ghimpu luni, 24 iulie, la emisiunea „Piaţa Unirii” de la NorocTV.

Preşedintele PL afirmă că, dacă ştia de dosarul penal deschis pe numele lui Dorin Chirtoacă încă în 2015, nu era să-l mai intereseze „salvarea republicii” şi „întoarcerea încrederii europenilor, cetăţenilor”.

„În 2015, dosarul a fost deschis ca şantaj împotriva PL ca să acceptăm ca Plahotniuc să fie prim-ministru. Noi am semnat şi fără şantajul acestui dosar. Noi am vrut să salvăm republica, nu pe Plahotniuc”, a menţionat politicianul.

Ghimpu a mai adăugat că niciun procuror nu ar fi îndrăznit să deschidă dosar penal pe numele a doi liberali, dacă dosarul nu ar fi fost politic, în condiţiile în care liberalii se aflau la guvernare, iar reţinerea liberalilor ar fi însemnat ruperea alianţei de guvernare.

„Asta a avut loc din cauza trădătorilor, care ne-au înlocuit pe noi şi i-au permis lui Plahotniuc să aibă majoritatea în Parlament”, a subliniat Ghimpu.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor”.

În acest context, liberalii au anunţat că părăsesc majoritatea parlamentară, însă au învinuit Kremlinul şi pe preşedintele Dodon că ar sta în spatele reţinerilor liberalilor din ultima 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite