VIDEO Mihai Ghimpu este candidatul liberalilor în cursa pentru alegerile prezidenţiale: Ne dorim un preşedinte unionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost anunţat oficial candidat al formaţiunii la funcţia de şef al statului miercuri, 31 august. Liberalii anunţă că îşi doresc Unirea Republicii Moldova cu România şi consideră că acest lucru poate fi realizat doar de liderul PL.

„Opţiunea noastră naturală, a basarabenilor din dintre Prut şi Nistru este Unirea basarabiei cu România, iar acest deziderat poate fi realizat doar de un preşedinte unionist. Cu siguranţă cel mai bine va putea să realizeze acest lucru preşedintele PL, Mihai Ghimpu”, a declarat ministrul Mediului, liberalul Valeriu Munteanu.

Ghimpu afirmă că a venit în politică pentru cauza naţională şi ar face mai mult ca ceilalţi candidaţi.

Liberalul susţine că dezideratul principal în campania electorală va fi reunificarea teritoriilor româneşti, dar nu va uita nici de problemele stringente.

„Republica Moldova încă nu a avut un preşedinte ales de dreapta, toţi au fost de stânga. Totuşi, dreapta a adus limba, alfabetul, limba română oficială, tricolorul. Nu am rezolvat problemele economice, dar asta fiindcă puterea a fost de stânga”, a încheiat Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite