Mesajele moldovenilor au ajuns la oficialii europeni. Ce le-au scris cetăţenii Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartea are peste 420.000 de mesaje
Cartea are peste 420.000 de mesaje

La Summitul de la Vilnius, reprezentanţii Partidului Democrat vor oferi liderilor europeni prezenţi la reuniune, volumul „Cartea Moldovei“, care conţine mesaje scrise de cetăţeni din toate raioanele Republicii Moldova.

Autorii volumului „Cartea Moldovei“ sunt cetăţenii Republicii Moldova care au transmis, prin intermediul echipelor PD, mesajele lor către Europa. Potrivit unui comunicat, parcursul lunii noiembrie, au fost adunate peste 420.000 de mesaje adresate liderilor europeni.

Volumul este tipărit într-o ediţie de lux cu scopul de a fi oferit liderilor de vârf ai Uniunii Europene la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care a început astăzi.

Mesajele sunt traduse în limba engleză pentru a putea fi înţelese de reprezentanţii statelor membre ale UE, cărora cetăţenii le-au adresat gândurile, aşteptările şi opiniile lor.

Vă prezentăm câteva mesaje din carte:

„Cel mai mult aş vrea să învăţ în Europa. Cred că aş avea şanse mai mari de afirmare. Şcolile europene s-au adaptat la cerinţele angajatorilor din ziua de astăzi la nevoile elevilor şi studenţilor…“, a scris Alexandru Linga din Briceni.

„Ca cetăţean al Republicii Moldova vreau să circul pe şosele mai bune şi mai sigure. O altă dorinţă este să se înfiinţeze locuri de muncă pentru tinerii specialişti. Nu în ultimul rând vreau să circulăm liber în Europa“, le-a transmis I. Ursachi din Donduşeni.

„Vreau ca şi în Moldova să primim calitate atunci când ni se cer bani. Vreau ca impozitele şi taxele plătite de mine să se vadă în nivelul de trai al comunităţii“, susţine Stanislav Melniciuc din Chişinău.

„Eu tind spre Europa şi vreau ca integrarea să aibă loc cât mai repede“, spune Elena Sprâncean, din Chişinău.

„Vreau să intrăm în Europa şi mama să se întoarcă de la Moscova, unde munceşte acum. Aş mai vrea ca străzile din oraşul nostru să fie asfaltate şi reparate“, le-a transmis europenilor Inna din Ialoveni.

Cartea a fost editată în cadrul campaniei  PD „Respect pentru oamenii Moldovei - Scrie Europei“ efectuată pe parcursul lunii noiembrie în toată ţara. Democraţii i-au invitat pe toţi cetăţenii să lase un mesaj pentru liderii europeni. În tot acest timp, echipele PD le-au oferit celor interesaţi informaţii despre parcursul european ţării noastre, despre sprijinul şi fondurile de dezvoltare oferite de UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite