Membri şi simpatizanţi ai Partidului Şor îi cer Maiei Sandu să-l lase în pace pe Ilan Şor. Reacţia preşedintelui PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membri şi simpatizanţi ai Partidului Politic „Şor” îi cer Maiei Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, să îl lase în pace pe liderul lor, primarul de Orhei, Ilan Şor, transmite IPN.

UDATE 14.15 Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, susţine că a urmărit cu tristeţe oamenii, în mare majoritate bătrâni, veniţi sâmbătă, 20 ianuarie, la sediul PAS să someze formaţiunea să nu-l mai critice pe Ilan Şor şi să nu mai ceară justiţiei pedepsirea lui. „Protestatarii cereau să nu fie ponegrită imaginea lui Şor. Nu ai ce ponegri la un individ implicat în furtul miliardului şi în coruperea oamenilor, profitând de sărăcia lor”, a declarat Maia Sandu, citată de IPN.

Politiciana a distribuit pe Facebook un audio intitulat „Şor fură miliardul, iar apoi plăteşte oameni sărmani să vină să-l apere”, în care o persoană ar povesti cum au fost organizaţi şi plătiţi participanţii la protest.  „În înregistrarea video, auzeam cum oamenii veniţi astăzi se plângeau că au pensii foarte mici, că preţurile sunt foarte mari, că viaţa este foarte dificilă în Moldova. Din păcate, este adevărat. Cu părere de rău, această stare gravă de lucruri din ţară şi necazul acestor oameni au fost cauzate anume de Şor, Plahotniuc şi alţii ca ei, care au furat şi au spălat miliarde, care trăiesc în bogăţie pe seama acestor oameni, iar acum îşi bat joc de ei, plătindu-le câteva sute de lei pentru a veni pe frig să le facă jocul”, menţionează Maia Sandu.

Lidera PAS afirmă că formaţiunea nu se va opri în a cere justiţie şi pedepsirea celor vinovaţi, inclusiv a lui Şor. „Noi vrem oamenii să trăiască demn şi pentru asta vom depune toate eforturile”, mai spune lidera PAS.


În cadrul unei acţiuni organizate sâmbătă, 20 ianuarie, la sediul PAS, vicepreşedintele Partidului „Şor”, Marina Tauber, a spus că toţi cei care sunt astăzi membri PAS au făcut parte mulţi ani din echipa fostului premier Vlad Filat, aflat acum în închisoare, „fiind principalul beneficiar al furtului miliardului”, şi trebuie traşi la răspundere.

În opinia membrilor Partidului „Şor”, şi Maia Sandu trebuie trasă la răspundere pentru ilegalităţile comise pe timpul când era ministru al educaţiei, şi anume pentru faptul că au fost închise mai multe şcoli, iar mii de elevi au fost nevoiţi să meargă să înveţe la distanţe mari de unde locuiesc. Protestatarii au cerut Maiei Sandu să-l lase în pace pe primarul de Orhei, pentru că, potrivit lor, „este cel mai cinstit primar”.

La începutul săptămânii curente, membri şi simpatizanţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate au cerut Judecătoriei municipiului Chişinău traducerea urgentă a dosarului Şor, transmiterea acestuia Curţii de Apel şi condamnarea lui Ilan Şor pentru implicare în furtul miliardului. Între timp, presa a scris că dosarul a fost tradus şi transmis Curţii de Apel. Judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul, Xenofon Ulianovschi, s-a abţinut de la examinarea lui, urmând ca să fie semnat un alt magistrat.

Judecătoria municipiului Chişinău l-a condamnat pe 21 iunie pe fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, la şapte ani şi jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău. Până la pronunţarea unei decizii definitive, Ilan Şor este pus în libertate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite