Marius Lazurcă: „Nu pot confirma că justiţia este controlată anume de PDM”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, consideră că un partid care controlează justiţia ar putea atrage asupra sa revolta populară.

„Nu pot confirma că justiţia este controlată anume de PDM. Dar pot să atenţionez că atunci când o formaţiune politică controlează justiţia, aceasta poate atrage asupra sa revolta populară, chiar şi atunci când nu are nici un rol într-o anumită sentinţă. Toţi cei nemulţumiţi de justiţie se vor îndrepta cu protestul către acel partid politic”, a spus Marius Lazurca în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău.

Ambasadorul României la Chişinău crede că lucrurile în justiţia moldovenească s-au agravat. „Cetăţenii îşi doresc o justiţie pe care să o crediteze. Ei vor ca într-un moment dificil din viaţa lor să aibă încredere că vor fi ajutaţi”, a declarat Lazurca.

Întrebat despre arestarea lui Vlad Filat, Marius Lazurca a spus că are „sentimente amestecate”. „Filat a fost pe parcursul mai multor ani partenerul nostru de dialog. Ce ne dorim acum este ca Filat să beneficieze de un regim carceral decent, să fie respectată prezumţia nevinovăţiei şi să aibă parte de un proces în care să se poată apăra”, a spus ambasadorul român.

Referindu-se la creditul de 150 de milioane de euro promis Republicii Moldova, Lazurca a declarat că depinde de viitorul Guvern. „Nu ştim când va fi format, care va fi configuraţia viitorului Guvern şi ce îşi va dori acesta. Dacă viitorul Guvern nu va dori să se împrumute, noi nu vom putea să-l obligăm”, a declarat Marius Lazurca.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite