Marian Lupu susţine că va fi formată o majoritate parlamentară şi fără PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Lupu susţine că Republica Moldova are două căi: formarea unei majorităţi parlamentare sau cea a haosului şi a destabilizării.

Preşedintele Partidului Democrat a făcut aceste declaraţii în urma deciziei PLDM de a se retrage de la guvernare în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiuziune „Moldova 1”. 

„PLDM a ales calea haosului şi a destabilizării. Dacă nu se formează majoritatea parlamentară, atunci vor fi consecinţe proaste pentru cetăţeni. Dacă cei din PLDM aşteaptă să fie rugaţi, noi nu le vom face jocurile. Noi nu vom permite ca Republica Moldova să alunece pe calea haosului. Dacă decizia lor este una serioasă, noi oricum vom forma o majoritate parlamentară şi un guvern”, a declarat Marian Lupu, liderul PDM.

Marian Lupu consideră că decizia PLDM de a trece în opoziţie a fost una impusă de fruntaşii partidului. „În PLDM sunt destui oameni cu cap. Am discutat cu deputaţi PLDM, cu membri ai partidului din afara Parlamentului. Decizia a fost una impusă”, a spus Lupu.

Marian Lupu a respins acuzaţiile că PDM este responsabil de ruptura din AIE-3. „Noi am fost nevoiţi să votăm moţiunea de cenzură. Fostul premier Streleţ a avut un comportament incompatibil cu funcţia pe care o deţinea. Dacă ştiu că dispariţia acestui miliard a provocat o asemenea criză, cum pot acuma cei din PLDM să se retragă şi să se spele pe mâini, când este nevoie de a forma un guvern pentru a scoate ţara din criză”, se întreabă retoric liderul democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite