Maia Sandu: Tragedia prin care trec sutele de mii de familii este şi durerea noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu afirmă că autorităţile moldoveneşti s-au mobilizat rapid şi lucrează în regim de alertă. Continuă monitorizarea îndeaproape a evoluţiilor războiului din Ucraina. Şefa statului este mândră de mobilizarea şi implicarea civililor pentru a le acorda sprijin ucrainenilor veniţi în ţară, transmite IPN.

„Ieri dimineaţă ne-am trezit într-o lume nouă – mai violentă, mai incertă, mai instabilă – o lume în care războiul neprovocat este posibil. Şi face victime chiar în apropierea frontierelor Republicii Moldova”. „Ucraina este prietenul nostru. În Ucraina locuiesc rudele noastre. Tragedia prin care trec sutele de mii de familii este şi durerea noastră. Sunt momente cumplite pentru cei aflaţi în calea urgiei fără a avea vreo vină”, a notat şefa statului.

„În vremuri grele acţionăm cu calm şi responsabilitate pentru a asigura, în primul rând, siguranţa cetăţenilor noştri. În asemenea vremuri, ca de altfel tot timpul, suntem cu gândul la oameni, la cetăţenii noştri, dar şi la cei ai Ucrainei, care au de suferit cel mai mult de pe urma războiului. De două zile locutorii oraşelor ucrainene trăiesc cu realitatea acţiunilor militare care îi alungă din casele lor şi îi împing pe drumuri. Ca oameni, astăzi trebuie să fim cu toţii solidari cu ucrainenii. Republica Moldova a arătat că este aproape de oamenii din Ucraina care au nevoie de ajutor”, a mai spus şefa statului.

Timp de 24 de ore, în Moldova au intrat peste 16 mii de oameni „nevoiţi să-şi părăsească ţara pentru a scăpa de urgia războiului”. Mulţi au venit la rude, la prieteni, dar statul îi ajută pe cei care nu au pe nimeni, oferindu-le transport, cazare. Chiar dacă în următoarele zile fluxul de migranţi va creşte, vor fi primiţi toţi care vor cere ajutor, a declarat Maia Sandu. Şefa statului a mai spus că s-a bucurat să vadă mobilizarea exemplară din partea cetăţenilor moldoveni, care sunt dispuşi să acomodeze în casele lor refugiaţii, dar şi din partea autorităţilor locale şi centrale, a oamenilor de afaceri.

„Dragi cetăţeni, vă mulţumesc pentru generozitatea şi solidaritatea de care daţi dovadă în această perioadă grea. În vremuri tulburi trebuie să putem conta unii pe alţii. Oamenii sunt alături de oameni. Putere noastră este în capacitatea noastră de a fi uniţi, în omenia de care dăm dovadă, în generozitatea cu care împărţim din puţinul pe care îl avem cu cei care au nevoie de sprijin. Sunt mândră de voi”, a declarat preşedintele Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite