Maia Sandu: Prioritar pentru următoarea guvernare va fi sancţionarea celor implicaţi în „furtul miliardului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Prioritar pentru următoarea guvernare este cercetarea tuturor celor implicaţi în furtul miliardului, sancţionarea lor şi recuperarea banilor. Acesta este un element cheie pentru orice guvernare ca să construiască credibilitate, ca oamenii să mai aibă încredere în conducătorii ţării. Declaraţia aparţine preşedintei PAS, Maia Sandu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Ora expertizei”, transmite IPN.

Potrivit liderului PAS, judecătorii şi procurorii trebuie să fie selectaţi, în primul rând, în funcţie de integritate şi de aceasta este nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii format din oameni oneşti şi care, într-adevăr, îi filtrează pe cei care intră în justiţie, îi dau afară pe cei care au comis abuzuri.

„Pentru că doar nişte oameni liberi şi corecţi vor putea să investigheze acest furt, evident că nu cei care fac parte din gaşca actuală a guvernării”, spune Maia Sandu.

Preşedinta PAS se întreabă dacă în situaţia în care este anulat votul cetăţenilor pentru primarul capitalei, cine o să creadă actuala guvernare că îşi doreşte un proces democratic pentru alegerea judecătorilor.

„Este un populism, procurorul trebuie să vină din afară, un om care nu a fost implicat în sistem. Un om care are curaj şi suficient profesionalism să pornească marea reformă a Procuraturii”, a declarat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite