Maia Sandu: Nu vom boicota alegerile parlamentare, însă Plahotniuc şi Dodon şi-ar dori să facem asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Preşedinta PAS, Maia Sandu, susţine că formaţiunea sa nu va da curs ideii lansate în spaţiul public că opoziţia ar trebui să boicoteze alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Potrivit ei, acest mesaj este promovat de guvernare şi în interesele acesteia.

„Vedem un mesaj promovat de către guvernare care are scopul de a demotiva alegătorii noştri, inclusiv chemări că opoziţia ar trebui să boicoteze aceste alegeri. Noi suntem pentru schimbarea puterii în cadrul legal, în cadrul constituţional, în cadrul unor aleger libere şi corecte”, a afirmat Maia Sandu la emisiunea „Adevărul Live”.

Ea a precizat că „Plahotniuc şi Dodon şi-ar dori ca noi să stăm deoparte şi să-i lăsam pe ei să rămână la putere fără nicio luptă şi mai ales fără să trebuiască să fraudeze alegerile”. 

Maia Sandu a spus că „democraţia înseamnă alegeri, iar în momentul în care noi singuri renunţăm la aceste alegeri, atunci pentru ce ne mai batem pentru democraţie”.

„Asta lor le-ar conveni cel mai bine. Nu trebuie să credem în aceste mesaje. Trebuie să ne mobilizăm, să ne pregătim, aşa cum am făcut-o în două campanii”, a spus lidera PAS.

Maia Sandu a menţionat că formaţiunea sa va insista „pe alegeri libere şi corecte”. 

„Ştim că comunitatea internaţională va fi alături de noi în acest demers. Toată lumea ne-a promis că, în acest an, în Republica Moldova vor fi observatori într-un număr foarte mare, mai mare decât la oricare alegeri de la independenţă încoace”, a subliniat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite