Maia Sandu: „Intenţia CEC de a respinge înregistrarea lui Octavian Ţîcu în cursa electorală contravine principiilor democratice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că decizia Comisiei Electorale Centrale de a nu-l înregistra în cursa electorală pe candidatul PUN în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Octavian Ţîcu, contravine principiilor democratice şi conceptului de alegeri libere şi corecte.

„Chiar dacă în listele de subscripţie au fost depistate anumite încălcări tehnice, erori obişnuite şi umane, este important ca decizia să se ia în baza spiritului legii şi pentru garantarea dreptului cetăţenilor de a alege. Colectarea de semnături are o justificare clară, dar nu trebuie să fie o măsură exagerată”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a precizat că va cere după alegeri revizuirea procesului de colectare de semnături, „pentru a elimina condiţiile extrem de restrictive şi formale, care duc la erori umane în completarea listelor de către oameni”.

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Octavian Ţîcu, a anunţat că nu a fost înregistrat în cursa electorală. Octavian Ţăcu e de părare că în spatele acestei decizii luate de Comisia Electorală Centrală ar sta preşedintele Igor Dodon.

Pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie au fost înregistraţi deocamdată şase candidaţi: Renato Usatîi - Partidul Politic Partidul Nostru, Andrei Năstase - Platforma Demnitate şi Adevăr, Tudor Deliu - Partidului Liberal Democrat, Igor Dodon - candidat independent (de facto candidatul PSRM), Violeta Ivanov - Partidului Politic Şor, Maia Sandu - Partidul Acţiune şi Solidaritate. Un alt candidat, Dorin Chirtoacă - Blocul Electoral UNIREA, încă aşteaptă decizia CEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite