Maia Sandu: În Moldova promisiunile guvernării despre aderarea la UE au devenit sport naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PAS, Maia Sandu, consideră că în Republica Moldova promisiunile guvernării despre aderarea la UE au devenit sport naţional. Afirmaţia a fost făcută în contextul declaraţiei speakerului Andrian Candu, care a menţionat că Chişinăul ar putea depune o cerere de aderare la UE în anul 2018.

Maia Sandu susţine că fără voinţa politică necesară pentru a face schimbări reale, guvernarea nu poate decât să decepţioneze, fapt ce ar fi demonstrat atât prin atitudinea critică a partenerilor occidentali, cât şi prin exodul continuu al populaţiei.

„Oamenii nu au cum să-i mai creadă, oricât de mult ar încerca guvernanţii să-i păcălească prin intermediul propagandei televizate şi a unei droaie de postaci aflaţi în solda micului dictator, care se vrea mare politician”, a subliniat lidera PAS pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, nu poţi convinge partenerii europeni şi asigura Moldovei un loc în marea familie europeană, subminând statul de drept prin justiţie selectivă, violând normele democratice prin sisteme electorale inoportune, limitând dreptul la opinie şi presa liberă prin intimidarea celor cu viziuni diferite.

„Aderarea la UE nu se face prin cheltuirea banilor furaţi de la cetăţeni pentru a plăti firme de lobby precum Podesta şi Burson Marsteller, cea din urmă avându-i printre clienţi notorii pe Ceauşescu şi Ianukovici. Avansarea pe calea integrării europene înseamnă respectarea şi protejarea drepturilor tuturor cetăţenilor şi asigurarea standardelor de viaţă ale acestora pe potriva celor de care se bucură cetăţenii ţărilor membre ale UE”, a încheiat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite