Luxemburg va susţine semnarea Acordului de Asociere cu UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leanca, ministrul Afacerilor
Externe si Integrarii Eurpene si Jean Asselborn, ministrul Afacerilor
Externe al Marelui Ducat de Luxemburg. FOTO mfa.gov.md
Iurie Leanca, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Eurpene si Jean Asselborn, ministrul Afacerilor Externe al Marelui Ducat de Luxemburg. FOTO mfa.gov.md

Marele Ducat de Luxemburg va susţine Republica Moldova la semnarea Acordului de Asociere cu UE, procedură planificată pentru luna noiembrie, 2013.

Declaraţia a fost făcută de către viceprim-ministrul Luxemburgului, ministru al afacerilor externe, Jean Asselborn, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău în perioada 22-23 ianuarie.

Jean Asselborn a comunicat, într-o conferinţă de presă, că ţara sa deţine preşedinţia în cadrul Benelux-ului, iar Marele Ducat de Luxemburg se angajează să implice şi Republica Moldova în dialogul dintre statele membre ale Benelux.

„Luxemburg înţelege trecutul dificil al Republicii Moldova şi este dispus să acorde orice tip de susţinere ca ţara să avanseze pe calea UE. Stabilitatea politică va asigura această avansare. Luxemburg va susţine Republica Moldova ca aceasta să semneze Acordul de Asociere cu UE către summit-ul Parteneriatului Estic din această toamnă“, a spus Jean Asselborn, potrivit Info-Prim Neo.

Ministrul de externe, Iurie Leancă, a remarcat că a discutat cu Jean Asselborn despre relaţiile bilaterale, dar şi despre succesele Republicii Moldova. „Am mulţumit pentru susţinerea financiară acordată de Luxemburg pentru contracararea traficului de persoane, lupta cu maladia SIDA. Luxemburg ne va oferi un sprijin financiar pentru un proiect de distrugere a pesticidelor“, a declarat Iurie Leancă.

Viceprim-ministrul Luxemburgului, ministru al afacerilor externe, se află în Chişinău pentru a treia oară. Vizita de lucru recentă a venit la o distanţă de 3 ani faţă de cea precedentă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite