Lupu şi Filat fac comisia pentru preşedinţie pe care nu au vrut-o cu Ghimpu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova nu este partajabilă politic. FOTO Arhivă Adevărul
Funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova nu este partajabilă politic. FOTO Arhivă Adevărul

Acordul Alianţei Politice pentru Moldova Europeană încheiat între PLDM şi PD arată că funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova nu este partajabilă politic şi că pentru rezolvarea acestei probleme va fi creată o comisie.

În document se menţionează că pentru neadmiterea blocajelor şi crizelor politice aferente unei posibile nealegeri a preşedintelui Republicii Moldova, părţile vor constitui, în termen de 30 de zile după crearea alianţei, o comisie de experţi. În această comisie vor participa şi reprezentanţi delegaţi de partenerii europeni de dezvoltare care să elaboreze recomandări şi soluţii pentru alegerea noului preşedinte al Republicii Moldova la expirarea mandatului preşedintelui actual.

În cursul unui briefing de presă din 22 ianuarie, preşedintele PD Marian Lupu a susţinut că formula de rezolvare a problemei alegerii preşedintelui la care s-a ajuns în timpul negocierilor cu liberalii mediate de reprezentanţii partidelor europene va fi de natură să provoace o criză politică. Conform acestei formule ar urma să fie înfiinţată o comisie care să analizeze vreme de trei luni posibilităţile de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Marian Lupu susţinea că este posibil ca în termen de trei luni să nu se ajungă la o înţelegere, astfel că se va ajunge din nou la o criză politică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite