Lilian Carp, despre posibile remanieri guvernamentale: Nu sunt planificate demisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lilian Carp
Lilian Carp

Vicepreşedintele PAS, deputatul Lilian Carp, califică informaţiile apărute în spaţiul public privind eventuale remanieri guvernamentale drept speculaţii. Deputatul PAS spune că, deocamdată, echipa Cabinetului de Miniştri este una consolidată şi nu sunt planificate demisii. Totuşi, Carp nu exclude posibilitatea unor modificări în componenţa Executivului, în eventualitatea în care actualii membri nu-şi vor onora obligaţiunile, notează IPN.

După ce în spaţiul public a apărut informaţia că ar putea fi schimbată conducerea Ministerului de Interne, vicepreşedintele PAS spune că astfel de scenarii nu sunt examinate la partid. Lilian Carp exclude şi scenariul demiterii întregii componenţe a Guvernului.

„La etapa actuală nu discutăm despre plecarea niciunui ministru, dar niciodată nu poţi spune niciodată. Noi acum discutăm despre cum putem îmbunătăţi procesul şi calitatea guvernării. Dacă vom considera de cuviinţă că anumiţi funcţionari sau anumiţi miniştri nu fac faţă activităţii lor, vom decide şi vom schimba lucrurile. Dar la etapa actuală nu discutăm acest lucru. Şi doamna Natalia Gavriliţa a fost aleasă în calitate de prim-ministru pentru un termen de 4 ani”, a spus Lilian Carp în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Preşedintele comisiei securitate, apărare şi ordine publică s-a arătat însă mai puţin încântat de activitatea guvernatorului Băncii Naţionale. Lilian Carp spune că există pretenţii la activitatea şefului BNM, în condiţiile în care instituţia nu a venit cu prognoze pertinente privind creşterea inflaţiei.

„În condiţiile în care se fac declaraţii că Octavian Armaşu nu a venit cu pronosticuri în privinţa ratei inflaţiei şi alte lucruri care oferă posibilitate Guvernului să-şi planifice acţiunile, este un aspect pe care actualul şef BNM trebuie să răspundă. În condiţiile în care Octavian Armaşu nu va livra rezultate, va trebui să plece, va trebui să vină altul care poate să livreze”, a mai spus Lilian Carp.

Recent şi premierul Natalia Gavriliţa s-a arătat nemulţumită de activitatea guvernatorului BNM, pe care-l acuză că în ultimele 5 luni n-ar fi acţionat pentru a minimiza creşterea inflaţiei. Prim-ministrul a menţionat că BNM este instituţia responsabilă de managementul inflaţiei, însă entitatea nu ar fi făcut nimic pentru a stopa majorarea galopată a preţurilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite